Saç Cilası Nasıl Yapılır?

Saç Cilası Nasıl Yapılır?


Saç cilası genelde kuaförlerde kadınlar tarafından  tercih edilen bakım işlemlerinden biridir.  Bu işlemlerin Kuaför gözetiminde gerçekleştiriliyor olması aynı zamanda saçın yanmasını ve yıpranmasını önler.  Saç cilası nasıl yapılır sorusuna verilebilecek farklı cevaplar  yoktur.  Standart olarak uygulanan saç cilası sadece saçın uzunluğuna ve rengine bağlı olacak şekilde farklı oranlarda kullanılır.  Tüm saç cilası markaları genellikle aynı işi gerçekleştirir.  Bu nedenle kuaförlerin kullanmış olduğu saç cilası markalarını farklı olması uygulamanın farklı yapılacağı anlamına gelmez.

 Saç Cilası Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Saç cilası yapacak olan kişilerin kuaför gözetiminde saçın uzunluğuna bağlı olacak şekilde bir tutam alınarak ve saçı su ile ovalayarak gerçekleştirilmesi sağlamalıdır.  Bazı saç cilası çeşitleri normal boya gibi saç diplerine ve uçlarına sürülür. Bu cilalar genellikle kimyasal ürünler olduğundan dolayı kullanırken mutlaka eldiven takılmalıdır.  Aynı zamanda saç cilası çok uzun süre saçta tutulabilecek bir uygulama değildir. Bu nedenle saç cilası yapacak kişi dedim saçını yoğunluğuna ve kullanılacak ürünün oranına bağlı olacak şekilde 2-3 dakika kafasında tutması yeterlidir.

Sarı Saçlar İçin Uygun Ürünler

Saç cilası mevcut bulunan saç renginin boyalı ya da boyasız olması fark etmeksizin 3 tane kadar açılabilmesi ne ve aynı zamanda kızıllığının alınmasını sağlar.  Bu nedenle genellikle Sarı Saçlar da daha sık kullanılan bir üründür. Boyanan her sarı saçta mutlaka cila kullanımı yapılmalıdır. Aksi takdirde oryal ile açılan saçların  farklı renk tonlarında olması durumu söz konusu olabilir. 

Sarı saçların tekdüze bir renkte olabilmesi adına birçok kuaför boyama işleminden sonra cilalama işlemini uygular.  Kiralama işlemleri ekstra olarak ücretlendirilmez. Fakat sarı saç kullanan bayanların ortalama 15 gün sonra tekrardan giderek saç cilası yaptırması saçın rengini daha kaliteli görünmesini sağlar. Bu uygulamalarda ücret talep edilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ombre Saç Bakımı Nasıl Olmalı

Ombreli Kısa Saç Modelleri

Ombre Renkleri