Saçınızı Güvenli Şekilde Boyamak

 


Piyasadaki pek çok farklı saç boyası türü ile saç boyasının zarar görmesinin etkileri konusunda endişelenmek doğaldır. Daha parlak ve daha cesur hale gelen farklı renklerde ürünler satın alabilirsiniz. Saçınızı bir bütçeyle boyuyorsanız, satın aldığınız 'ucuz' ürünün güvenilir ve güvenli olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Bu yazıda, renginizin daha uzun süre canlı kalmasını sağlamak için bazı ipuçları ve püf noktalarının yanı sıra saçınızı boyamanın güvenli bir yolunu inceleyeceğim.

1) Renginizi seçin.

Seçtiğiniz rengin saçınıza uygun olduğundan emin olmanız gerekir. Rengi beğenmezseniz, hemen ardından saçınızı tekrar boyamak ciddi zararlar verebilir. Eğer renginizden emin değilseniz geçici saç boyası seçeneğini değerlendirin.

 

2) Hazırlık.

Boya bir noktada büyük olasılıkla üstüne bulaşacağından, dağınık olmasını önemsemeyeceğin eski bir havlu al. İhtiyati tedbir olarak eski bir T-Shirt giymeyi de hatırlamakta fayda var. Ardından bu adımları izleyin, kutuda verilen eldivenleri kullanmayı ve vazelini kulaklarınızın ve saç çizginizin etrafına sürmeyi unutmayın. Boya buraya gelecek, ancak önce cilt yağlanırsa silinecektir.

3) Boyayı karıştırmak.

Her zaman talimatları izleyin. Yeterince basit olabilir ama bir şeyi kaçırabilirsiniz. Çözeltiyi asla önceden karıştırmayın, bu şişenin patlamasına ve zeminin çok dağınık olmasına neden olabilir.

4) Saçınızı bölümlere ayırın.

Saçınızı küçük bölümlere ayırın, böylece saç teli bırakmadan boyayı başınızın her yerine kolayca uygulayabilirsiniz. Her şeyi hallettiğinizden emin olmak için size yardım edecek birinin olması avantajlıdır.

5) Boyanın uygulanması.

Tam uygulamadan önce daima ufak bir test  yapın. Alerjik reaksiyonlar anlatılmamış hasarlara neden olabilir, bu nedenle daha önce kullanmadığınız bir marka ise bir test yaptığınızdan emin olun.  Boyayı küçük damlalar halinde saçın bir bölümünün ucuna uygulayın. Boya, kafa derisine yaklaştıkça daha hızlı gelişir, bu nedenle her zaman dışarıdan başlamalı ve içeri girmelisiniz. Saçınız yeterince küçük bölümlerdeyse, tüm saç tellerinin kaplandığından emin olmak yeterince kolay olmalıdır.

6) Kutunuzun talimatlarını izleyin.

Tüm boya geliştirme süreleri ve yöntemleri farklıdır, bu nedenle daima kutunuza geri dönün. Bazı boyalarda saçınızı açıkta bırakmak zorunda kalabilirsiniz, bazılarında ise başınızın etrafına kalay folyo veya plastik bir torba sarmanız gerekebilir. Boyayı asla kutunun önerdiğinden daha uzun süre bırakmayın, çünkü bu ciddi saç boyası hasarına ve potansiyel saç dökülmesine neden olabilir.

7) Yıkamak.

Zaman dolduktan sonra boyayı yıkamak için banyoya gitme zamanı. Başınızı duşun altına sokun ve saçınızın birkaç dakika suda ıslanmasına izin verin. Bunu yaptıktan sonra, suyu tamamen temizleyene kadar saçınızdan geçirin. Boya ile birlikte verilen saç kremi ile saçınızı şekillendirin. Maksimum parlaklık elde etmek için saç kremini en az 5 dakika açık bırakmayı unutmayın.

8) Kurutma.

İşiniz bittikten sonra daima saçınızın doğal olarak kurumasına izin verin. Yüksek ısıda fön kurutma, parlaklık kaybına neden olabilir. Cildinizde hala duş sırasında yıkanmayan boya parçaları varsa, ıslak mendil ile silin. Vazelin sayesinde kolayca çıkacaktır.

9) Güneşten uzak durun!

UV ışınları saç boyasının kutunun söylediğinden çok daha hızlı solmasına neden olabilir. Saç boyanızdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlamak için en az bir gün güneşten uzak durun.

10) Saçınıza iyi bakın.

Uygulamadan sonraki gün saçınızı daima tekrar yıkayın. Bu, ilk yıkamada çıkmayan fazla boyayı giderecektir.

Güvenli ve etkili bir şekilde ölmek için 10 basit ipucum var. Etkilerin zarar görmemesini sağlamak istiyorsanız, bunları takip etmeyi unutmayın.

Saç boyası hasarının etkilerine maruz kaldığınızı ve kutunun dediği gibi talimatlara uyduğunuzu düşünüyorsanız, tıbbi yardım almalısınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ombre Saç Bakımı Nasıl Olmalı

Ombreli Kısa Saç Modelleri

Ombre Renkleri