Saç Yağlanmasının Nedenleri

saç yağlanmasının Nedenleri


Sağlıklı saç, saç derinizi nemlendirmenin ve saçınızı korumanın bir yolu olarak belirli miktarda sebum veya yağ üretir. Ürettiğiniz yağ miktarı saç tipinize, hijyen alışkanlıklarınıza ve diğer yaşam tarzı faktörlerine bağlı olarak değişir.

Bazen bu doğal yağ, özellikle kökte olmak üzere saçınızda birikebilir. Bu, saçınıza bazı insanların kirli göründüğünü hissettiği kaygan bir görünüm verir.

Saçınızın olması gerekenden daha yağlı olabileceğini düşünüyorsanız, okumaya devam edin.

Saç Yağlanmasının Nedenleri

Saçlar Neden Yağlanır sorusu pek çok kişinin sıklıkla yakındığı bir şikayet olmasına rağmen aslında saçın yağlanması saç derisinin hassas uçları için adeta bir koruma mekanizması yada bir çeşit savunma sistemidir. Bu yağ ter ve kirle karışarak kafa derinizi ve bazen başınızın üstünü kaplar. Bu normaldir ve çoğunlukla kaçınılmazdır.

Bu yağ ter ve kirle karışarak kafa derinizi ve bazen başınızın üstünü kaplar. Bu normaldir ve çoğunlukla kaçınılmazdır.

Saç derinizi sık sık ve şampuanla iyice yıkayarak iyi saç hijyeni uygulamak yağı temizler ve saçınıza yeni bir başlangıç ​​sağlar.

Ancak bazı saç tipleri yağ birikmesine yatkındır. Yağ, 24 saatten daha kısa bir süre içinde gözle görülür bir seviyeye gelebilir. Bazen yoğun egzersiz, saç ürünlerinin aşırı kullanımı ve hatta aşırı nem veya ısıda dışarı çıkmak yağlı bir saç gününü tetikleyebilir.

Saç Yağlanmasını Önlemek İçin İpuçları

Bazen sadece bakım alışkanlıklarınızı değiştirmek saçınızdaki yağ miktarını azaltabilir. İşte saçınızdaki yağ seviyelerine yardımcı olabilecek bazı yaşam tarzı ipuçları.

Bebek Şampuanı Kullanın

Yağı azaltmaya yönelik özel bir şampuana yatırım yapmaya hazır değilseniz, bebeklerin ve küçük çocukların hassas saç derileri için üretilmiş yumuşak bir şampuan kullanmayı deneyin.

Bu ürünlerdeki bileşenler, kafa derinizi ekstra sebum üretmesi için tetiklemeden başınızdaki yağı çözmelidir.


Saçınızı Daha Sık (Veya Daha Az) Yıkayın

Bunu anlamak için biraz deneme yanılma gerekecek, ancak yeleğinizin genellikle fazla yağ tarafından ağırlaştığını fark ederseniz, güzellik rejiminizi değiştirmeniz gerekebilir.

Her gün yıkamaya alışkınsanız, yıkamalar arasında bir veya iki gün gitmeyi deneyin ve bunun bir fark yaratıp yaratmadığını görün.


Düzleştiriciyi Bırakın

Saçınızı fırçalamaya benzer şekilde, saçınızı düzleştirmek, yağı saç manikürünüze taşır. Saç düzleştiriciler ve saç için diğer sıcak aletler de saçınızın köküne yakın ısı uygular ve bu da ter bezlerinizi tetikleyebilir.


Yastık Kılıflarınızı Değiştirin

Yastık kılıflarınızı sık sık yıkamayı unutmayın. Haftada bir, iyi bir kuraldır. Aksi takdirde, her yatağa gittiğinizde, saçlarınızdaki yağ ve ter birikimi içinde yatarsınız.

Yastık kılıflarınızın olabildiğince temiz olduğundan emin olarak temiz bir sayfa ile uyanabilirsini

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ombre Saç Bakımı Nasıl Olmalı

Ombreli Kısa Saç Modelleri

Ombre Renkleri