Ombre ve Sombre Arasındaki Fark Nedir


Ombre ve Sombre Arasındaki Fark Nedir

Son dönemlere damgasını daha çok vuran, genç bayanlar tarafından da bir hayli beğeniyle kullanılan ombre ve sombre saç modelleri oldukça şık tasarımlardır. Hem kısa saçlarda hem de uzun saçlarda sıklıkla görebileceğiniz ombre ve sombre uygulamaları boya ile yapılan işlemlerdir. Ancak iki işlem arasında belirli bazı farklar mevcuttur. Ombre işlemi kuaförlerde en fazla uygulanan işlemlerden bir tanesidir. Uzun saçlarda da kısa saçlarda da son derece şık görünüm yakalanmasını sağlayan ombre işlemi, saç diplerinden 20 santim aşağıdan başlayarak açık renk boya atılmasıdır. Ombre işlemi tercihe göre her renkte atılabilir ancak genel olarak en çok tercih edilen tonlar sarı ve platin tonlarıdır.

Ombre ve Sombre Nasıl Yapılır?

Ombre işlemi saç diplerine biraz daha yakın yapılırken, sombre işlemi daha uç kısımlara uygulanıyor. Ombreler, keskin, yumuşak, doğal ve renkli olarak dört çeşide ayrılıyor. Sombre işlemi ise ombrenin daha doğal görünmesine olanak sağlayan bir işlem olarak yapılıyor. Ombrede saçların diplerine yakın yerler biraz daha kırçıllı bir görünüm alırken, sombre işleminde renk tonları daha yoğun kullanılıyor. Aynı zamanda ombre ve sombre işlemleri hiç boyanmamış olan saçlarda çok daha güzel bir görünüm elde edilmesini sağlıyor. İki işlem isim olarak birbirine çok benzer ve bir hayli karıştırılır. Ancak sombre işlemi tek bir işlem olarak uygulanmaz. Renklendirme olarak ya da renk açma işlemi olarak da yapılabilir.

Ombre ve Sombre Saça Zarar Verir Mi?

Ombre işlemi daha keskin renklerle karşımıza çıkarken, sombre işlemi daha yumuşak bir şekilde karşımıza çıkar. Aynı zamanda iki işlem de en doğal saçlara uygulandığında dahi saça hiçbir zarar vermez. Aksine saçların doğallığına doğallık katar ve yapay bir görünümden uzaklaşmasını sağlar. Ombre işlemi sonucunda saçtaki ton altı ton kadar açılırken sombrede daha gölgeli bir görünüm elde edilir. Ombre uygulandıktan sonra saçlar biraz daha çarpıcı bir hal alırken, sombre uygulandıktan sonra daha sakin ve geçişli bir hal alır. İki işlem de oldukça şık ve taze saçlara sahip olmanızı sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ombre Saç Bakımı Nasıl Olmalı

Ombreli Kısa Saç Modelleri

Ombre Renkleri