Ombre Saç Bakımı Nasıl Olmalı


Ombre Saç Bakımı Nasıl Olmalı

Ombre saç son zamanlarda en yaygın olan saç trendleri arasındadır. Ombre saçlarda üst kısımlar koyu uçlara doğru açılarak yapılan saç rengidir. Ombre saç yapımında saç uçlarına balyaj yapılır. Saçın yoğunluğuna göre saça krepe uygulanır. Böylelikle geçişler yapılır. Krepeler ne kadar yoğun olursa saç uçlarındaki ombreler de o kadar az gözükür. Krepe az yapılırsa ışıltı daha fazla gözükür. Ombre saç yaptırıldıktan sonra parlaklık ve canlılık halinin korunması için saç bakımı rutini yapılmalıdır.

Ombre Saç Bakımında Saç Kremi Önemi

Ombre saç uygulaması sonrasında saç maskeleri haftalık olarak uygulanmalıdır. Saç kremleri saç uçlarına sürülerek sıcak havlu teması ile saça nüfuzun etkisi arttırılır. Böylelikle ipeksi bir canlılık kazandırılır.

Ombre Saç Bakımında Şampuan Ve Saç Kremi Seçimi

Ombre saç uygulaması sonrasında şampuan ve saç kremi seçimi önemlidir. Normal şampuanlar korumada yardımcı olmaz ve ombre renk kısa sürede zayıflamaya başlar. Etkisinin daha uzun süreli olabilmesi için boyalı saçlar için ürün kullanımı önem taşır.

Ombre Saç Bakımında Saç Bakım Yağları

Ombre saç uygulaması sonrasında bakım aşaması çok önemlidir. Saç bakım yağları da bu noktada önem taşıyan ürünlerdir. Bu ürünlerin başında da argan yağı gelir. Argan yağı saçların çok daha parlak görünmesini sağlar. Uygulamada saç uçları fayda getirir. Argan yağı sayesinde ombre saç çok daha ışıltılı bir hale dönüşür.

Gündelik Kullanımda Bilinmesi Gerekenler

Ombre saçlar güneşten olumsuz etkilenir. Kısa süre içerisinde geçişlerde soluklaşmalar başlar. Güneşle temastan önce saç bakım spreyleri önleyici olabilir. Ombreli saçlarla havuz ve deniz saç renklerini bozmada büyük etkisi vardır. Deniz ve havuzdan önce saç bakımı kremleri ve argan yapı uygulamaları ombrenin bozulmasında önleyici faktörlerdir. Ombreli saçlar boyalı saçlara nazaran çok daha bakım isteyen saçlardır. Sürekli nemli tutulmalıdır. Nemsiz kalması ile birlikte kurumalar başlar ve bu da hızlı bir şekilde saç kırılmaları demektir. Sıcak sulu banyo da ombreli bir saç için olumsuz bir gelişme kaydeder. Mümkünse çok sıcak su ile yıkanma önerilmez. Sıcak su saçın yapısını bozar ve rengi de soluklaşmaya başlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ombreli Kısa Saç Modelleri

Ombre Renkleri